Kennisbijeenkomst 2022 – vergoedingsrechten – Jasper Horsthuis

Op 16 november 2022 ging topspreker drs. Jasper Horsthuis MFP in op de gevolgen van vergoedingsrechten voor de scheidingspraktijk. Door de praktijkgerichte kennis van Jasper, doorspekt met pakkende voorbeelden, was de middag een groot succes.

Inhoud van de middag

Tijdens een relatie vermengt privévermogen zich al snel met gemeenschappelijk vermogen. Niet zelden resulteert dit in een vergoedingsrecht. De financiële gevolgen van vergoedingsrechten kunnen verstrekkend zijn en verdienen bij het afwikkelen van de relatie dan ook extra aandacht. Opvallend genoeg zijn vergoedingsrechten binnen de familiepraktijk zowel op civiel als fiscaal vlak nog vaak onderbelicht.
Tijdens deze bijeenkomst geeft Jasper Horsthuis inzicht in het belang van vergoedingsrechten. Er is aandacht voor de verschillende soorten vergoedingsrechten, de wijze van vaststelling, de leerstukken zaaksvervanging en natuurlijke verbintenis, belangrijke jurisprudentie en de fiscale aspecten. Aan de hand van casuïstiek wordt de vertaalslag gemaakt naar de dagelijkse praktijk. Kortom, een bijeenkomst die u als adviseur binnen de familiepraktijk niet mag missen.